Outdoor och träning

Vandring

Vasaloppsarenan 90 km
Vill du vandra i Sveriges mest unika naturreservat? Då hälsar vi dig välkommen till det officiella Vasaloppscentret Mora Parken för att vandra i naturskön miljö längs Vasaloppsarenan. 

Här vandrar du på klassisk mark genom tallskog och över hedar, genom fäbodar och med de blånande bergen i horisonten och du bestämmer själv längden på din vandring efter dagsformen. Här får du uppleva genuin dalamiljö när den är som bäst. På dina vandringar kommer du att passera alla de kända Vasaloppskontrollerna. Från första kontrollen i Smågan via Evertsberg och Oxberg för att till sist avsluta din vandring I centrala Mora under målportalen med den välkända devisen ”I fäders spår för framtids segrar”.

Enklare ledbeskrivning finns i hotellreceptionen och mer utförlig karta kan du köpa på Mora Touristcenter.

Törnkviststigen 7 km

Känner du för en lite kortare vandring kan vi varmt rekommendera Törnkviststigen. Du startar och avslutar vid hotellreceptionen och tar dig ut i skogen längs Österdalälven. En fin vandring/promenad som många tar med sin hund.

Jogging/Löptur

Känner du för en jogging/löptur kan du snöra på dig dina joggingskor och ge dig ut i Vasaloppsarenan, den passerar bokstavligen rakt genom vårt område.

På sidan Mora Outdoor finns flera tips på olika turer och leder för vandring och löpning.

Fiske

Mora med omnejd är berömt för sitt varierande utbud av fiskemöjligheter inom en restid på bara halvannan timme. Här ges möjligheten att fiska allt från storgädda och trolla efter öring ute på Siljan, till att smyga med flug- eller metspöt i högsta hugg i jakt på kiloharr och bäcköring i någon av alla våra trolska skogsbäckar och åar.

Cykling

På senare år har Mora blivit ett eldorado för mountainbikecyklister och det kan vi bland annat tacka Vasaloppet för! Den omåttligt populära Cykelvasan lockar årligen tusentals cyklister som mäter sina krafter i Vasaloppsarenan. Den 90 km långa sträckan används flitigt och när du bor på Mora Parken bor du på klassisk mark mitt i Vasaloppsarenan.

 

Hyr en citybike eller mountainbike!

Vi hyr ut via receptionen på hotellet. Kontakta oss gärna i förväg och boka din cykel. Hjälm ingår.

Från den 16 juni hyr vi ut cyklarna på campingen, via campingbutiken.

 

Tennis

I samarbete med Mora Tennisklubb erbjuder vi spel i tennishallen som ligger mitt på vårt område. Du bokar själv tid och betalar genom onlinesystemet MATCHI.se.

Hallen har två tennisbanor, omklädningsrum och bastu. Möjlighet finns till badmintonspel. Tennishallen är öppen under hela året. Sommartid finns även utomhusbanor på Tuvan, ca 2 km från Mora Camping.

 

Simhall / gym

På samma område som Mora Camping ligger Mora Simhall. På anläggningen finns en 
25-metersbassäng med sex banor och en särskild hoppbassäng med 1 m och 3 m svikt. Det finns undervisningsbassäng, plaskbassäng, bubbelpool, Activum gym, solarier samt torr och fuktig bastu. Blir du sugen på en fika finns cafeteria med enklare servering.

Gym

På vårt hotell finns ett välutrustat gym tillgängligt för alla våra boendegäster. Här finns bland annat löpband, motionscykel, två olika typer av stakmaskin, TRX-band, stång med vikter, kettlebells med mera.

Efter passet är du välkommen in i vår relax där det finns en dam och en herrbastu med tillhörande omklädningsrum.

Längdskidor

Inget hör så starkt ihop med Mora som längdskidåkning. Här finns ett av Sveriges bästa längdskidområde och det är rent av så att sju av tio svenskar associerar orten med just Vasaloppet och längdåkning.

Som centrum för idrott i Mora finns det heller inte ord nog att beskriva Mora Parkens relation till längdskidåkningen. Ända sedan starten av Vasaloppet 1922 har det anrika arangemanget passerat genom området vilket gör våra historier inte bara parallella utan även sammanlänkade. Mora Parken är såklart ett Officiellt Vasaloppscenter och brinner lika mycket för längdskidåkning som alla de drygt 60.000  deltagarna gör under Vasaloppets Vintervecka.

I och med Vasaloppsarenan får du som boende på Mora Parken 90 kilometer preparerade skidspår bokstavligen utanför dörren. Här har allt ifrån entusiaster till elitidrottare slipat formen i åratal och skapat några av världens bästa åkare. Du får utmärkt läge för ski-in ski-out och allt för den kompletta skidupplevelsen med vallabodar, klassiska teknikläger och såklart alla möjliga typer av boenden.

Läs mer om längdskidåkning i och runt om Mora här. 


Hemus
Bara 1,5 kilometer från Mora Parken ligger Mora kommuns friluftsområde Hemus med 30 kilometer preparerade spår i ett välutbyggt spårsystem med slingor på upp till 10 kilometer. Här finns den belysta skidstadion och skidlekplatsen, en konstsnöanläggning, värmestuga, vallabod och såklart omklädningsrum med dusch och bastu. Se spårstatus på och webbkamera för Hemus här. 


Hemus är även hemarena för IFK Mora Skidor. De är en av Sveriges största längdskidklubbar med bred verksamhet för barn och ungdomar, juniorer, seniorer och såklart motionärer. Det är likaväl hemarena för föreningens  elitskidåkare Stina Nilsson, landslagsåkare. 


Läs mer om att boka läger genom vår konferens här eller kontakta oss på 0250-276 00 eller info@moraparken.se för mer information. Varmt välkommen!

Läs om Staffan Larssons skidläger här!

Vasaloppscoacher för längdskidor och löpning

Mora Parken erbjuder träningsrådgivning via våra samarbetspartners Staffan Larsson på Aktiv Sport och Håkon Breistrand på Fysio-outdoor. Anmäl dig till någon av våra skidlektioner, enskilt eller i grupp.