Boendeguide

På Mora Parken finns boende för alla smaker. Välj mellan hotell, självhushållsstugor, campingstugor och camping med eller utan el. Läs mer om våra olika alternativ här nedanför, kika på kartan och följ med på en VR-visning runt hela anläggningen.

Hur vill du bo?

Hotell

Hotellet är byggt på markplan i lugnt men centralt läge, mitt i Vasaloppsarenan och med gångavstånd till centrum. Gratis parkering på stor bil- och bussparkering. 

Stuga

Bekväm självhushållsstuga med egen dusch, wc och kök eller charmig, timrad campingstuga med tillgång till servicehus runt knuten. Läs mer om våra stugor här nedan

Prisexempel:

Självhushållsstuga 4 bäddar

995kr (gäller vår och höst)

Camping

Vackert belägen vid Österdalälven ligger vår natursköna camping och stugby. Ett lugnt, men centralt läge med gångavstånd till centrum och nära till naturupplevelser.

Barnen aktiverar sig själva i den kluriga hinderbanan eller äventyrsgolfen. På området finns flera lek- och badplatser. Närheten till Mora centrum ger ett rikt utbud av shopping, caféer och restauranger. 

Boendepaket

Kombinera din typ av boende med några av våra spännande besöksmål!

Boendepaket

Bra att veta/inför ankomst

Inför ankomst

Efter ditt bokningstillfälle, kontrollera din bokningsbekräftelse så att den stämmer med det som blivit överenskommet för att undvika missförstånd.

 

Behöver du komplettera din bokning? För att underlätta din vistelse hos oss erbjuder vi till exempel avresestäd, frukost, sänglinne och resesäng för små barn. Kontakta oss så hjälper vi dig.

 

Vid bokning av campingtomt se gärna till att i förhand registrera Camping Key Europe, vilket är ett krav då vi är en SCR-ansluten campingplats. Läs mer om Camping Key Europe här nedan. 

 

 

BJO6467 - original (85544).jpg

Incheckningstider:

Stugor & hotell 
Incheckning från 15:00. Utcheckning senast 11:00.

Campingtomter
Incheckning från 15:00. Utcheckning senast 12:00.

Under vistelsen

Eventuella klagomål bör framföras snarast möjligt, dock senast klockan 11:00 dagen efter ankomst. Fel som uppstår under vistelsen ska meddelas omgående till receptionen så att vi får möjlighet att åtgärda dem.

 

Eventuella skador
Boende ansvarar för alla skador som uppstår på fastigheten och dess inventarier under vistelsen. Det är då också mycket viktigt att meddela receptionen om detta.

 

Avresestädning
Om inte städningen är gjord enligt de instruktioner som givits vid incheckning så debiteras du i efterhand kostnaden för en avresestädning. Priset varierar beroende på storleken på boendet.  

 

Förbud
Det råder rökningsförbud i samtliga stugor och allmänna utrymmen på campingen. Vid överträdelse tas en saneringsavgift ut. Det gäller även i de fall där djur tas med till djurfri stuga. 

 

Borttappade nycklar
Borttappad stugnyckel debiteras med 1 500 kr vid avresa och borttappad nyckel till campingtomten debiteras med 500 kr.

 

Servicehus

Tre servicebyggnader med WC, dusch och kök finns centralt placerade på området. 

Inför sommarsäsongen 2015 har två av servicehusen dusch- och WC-del renoverats. I ett av dem har sex stycken nya familjerum byggts till. Inför sommarsäsongen 2016 har köksdelarna också renoverats och moderniserats. 

 

Förbrukningsmaterial
Rengöringsmedel, diskmedel och toalettpapper finns i stugorna. Toalettpapper finns endast i de stugor med dusch & WC.

 

Miljö och avfall
Tillsammans är det viktigt att vi värnar om miljön. Här är några tips för hur du kan göra skillnad: 
- Diska inte under rinnande vatten
- Sortera ert avfall i avsedda behållare på våra miljöstationer
- Kasta gärna er pant i våra Pantamera-kärl, där alla pengar oavkortat går till Barncancerfonden 
- Grillkol ska kastas i avsedda behållare på våra miljöstationer

 

Trivsel & ordning

För oss är det väldigt viktigt att alla gäster på vår anläggning ska trivas. Av den anledningen finns det ordningsregler framtagna i samarbete med de nordiska campingorganisationerna som alla gäster ska följa. 

 

Ordningsregler

 

Åldersgräns
Mora Camping är en familjecamping och därför måste minst två personer i varje objekt vara minimum 20 år, detta gäller både för att hyra campingrutor eller boka stuga.

Utcheckningstider
Utcheckning för campingtomt sker senast 12:00 och för stuga senast 11:00. Därefter uttages ny dygnsavgift.

Hastighetsbegränsning och fordonstrafik
Inom campingområdet är fordonshastigheten begränsad till 20 km/h - tänk på att det finns många barn här! Dagtid är fordonstrafik endast tillåten för boende gäster och servicepersonal. Efter klockan 23:00 är all motorfordonstrafik förbjuden för boende gäster. Vid sen ankomst, parkera utanför receptionen och checka in morgonen efter.

Brandsäkerhet
Tänk på brandrisken och placera ditt ekipage 4 meter från din granne. Elkablar får ej dras över väg och dragkroken måste riktas mot körbar väg. Vid incheckning får du skriftlig information om brandskyddsrutiner som råder. Inom området råder eldningsförbud, använd egen grill eller de grillplatser campingen tillhandahåller när du ska grilla.

Tystnadsregler
Anpassa ljudnivån så att övriga boendegäster kan sova ostört från 23:00-07:00. Under denna tidsperiod är enbart boende gäster på campingen behöriga att vistas på campingområdet.

Miljö och hygien
Hjälp oss att hålla campingplatsen ren och skräpfri, använd sopbehållarna som finns inom området. Hundägare ombeds hålla sina hundar kopplade och inte rasta dem inom campingområdet. Vänligen plocka upp bajs och släng hundbajspåsar i avsedda behållare.

Övrigt
Campingvärden eller personal ansvarar inte för skador eller förlust av ägodelar.
Den som skadar byggnader, material eller andra campares ägodelar, eller bryter mot dessa ordningsregler, kan göras ersättningsskyldiga och avvisas.
Då Mora Camping är ansluten till SCR behöver du ett giltigt campingkort för att checka in, detta kan du köpa eller förnya i receptionen vid ankomst

My Camping Key

För att din incheckning på en SCR-ansluten camping ska gå snabbt och smidigt, är det obligatoriskt som gäst att vara registrerad med Camping-ID eller Camping Key Europé. Allra snabbast går det om du har appen och registreringen klar innan du kommer ut på årets första campingtur.
Camping-ID och Camping Key Europé behövs inte vid övernattning i stugor och rum.

Läs mer