Frågor och svar

Hotell   

Får man ta med hunden på hotellet?

I vissa av våra rum är din lurviga vän välkommen. Ring gärna och fråga oss mer om djurtillåtna rum.

Kostar det att använda gymmet?

Alla våra gäster på anläggningen, har fri tillgång till vårt gym på hotellet.

Vart kan jag valla mina skidor?

På anläggningen finns ett flertal vallabodar där du kan valla dina skidor innan du beger dig ut i skidspåret.

När öppnar frukostbuffén?

I hotellets restaurang Ljustret Bistro och Bar hittar du vår härliga frukostbuffé. Våra öppettider varierar under året, och de som är aktuella just nu hittar du här.

Stugor   

Ingår sängkläder och handdukar?

Nej, men du kan hyra till för 175 kr/set. Då ingår påslakan, underlakan, örngott samt stor och liten handduk.

Vilka tider gäller för in- och utcheckning?

Incheckning på våra stugor är från 15:00 och utcheckning senast 11:00.

Finns täcke och kudde i stugorna?

Täcken och kuddar finns i alla stugor. 

Vilken utrustning finns i köket?

Det varierar beroende på stugtyp. I de stugorna med pentry/kök finns enklare husgeråd i stugan. I campingstugorna används köken i de gemensamma servicehusen, där enklare husgeråd finns. 

Finns wifi på området?

Ja absolut, du kan koppla upp dig till vårt nätverk över hela anläggningen. Wifi är gratis för dig som bor hos oss och lösenordet för du vid incheckning.

Finns det stugor som är djurtillåtna?

Ja, vi har djurtillåtna stugor, som du  bor i utan extra kostnad. Använd sökfiltret på vår bokningssida eller kontakta receptionen.

Finns det stugor som är djurfria?

Ja, vi har stugor som är djurfria. Använd sökfiltret på vår bokningssida eller kontakta oss i receptionen, så hjälper vi dig.

Kan jag lägga till avresestädning?

Det går jättebra. Priset varierar beroende på storleken på stugan. Kontakta receptionen för att boka. Avresestädning kan bokas senast 3 dagar i förväg. 

Camping   

Vilken kontakt gäller till elstolpen?

Generellt gäller EU-kontakt på det flesta av våra platser, dvs det krävs att du har en EU-kompatibel kontakt på din kabel (tre stift). På vissa av våra platser gäller dock vanligt stick-kontakt. Adaptrar finns att köpa i receptionen (reservering för utsåld). Kontakta gärna receptionen vid funderingar. 

 

Bild på CEE-adapter.

Bild på Stickkontakt. 

Vilken storlek är det på campingtomterna?

Storleken på våra campingtomter varierar mellan 70-100m2. Ekipage (husbilar eller husvagn utan bil) som är längre än 8m hänvisar vi till platserna 359-374 (udden) eller 701-742. Har du några funderingar eller känner dig osäker är du välkommen att kontakta receptionen.

Vilka tider gäller för in- och utcheckning?

Incheckning för hotell, stugor och camping är 15:00. Utcheckning för hotell och stugor är kl 11.00 och för camping kl 12.00. Önskar ni checka in tidigare eller checka ut senare? Vänligen kontakta receptionen så kan vi kolla över möjligheterna till det.

När är sista tid för incheckning?

Från 23:00 är all motortrafik förbjuden inne på campingen. Vid sen ankomst efter 23:00, parkera utanför receptionen och checka in morgonen efter. Vid ankomst efter receptionens öppettider hämtar ni nyckeln i en nyckelbox utanför receptionen. Vänligen kontakta receptionen vid frågor och för kod till nyckelboxen.

Kostar det att duscha i servicehusen?

Vi har fria duschar i alla servicehus, utan mynt och poletter. OBS! Tänk på miljön och duscha aldrig längre än nödvändigt.

Finns det diskmaskiner i servicehusen?

Diskmaskiner hittar ni i Servicehus 1 och 2. Diskmaskinerna är snabbgående och har automatisk dosering av diskmedel.

Finns wifi på området?

Ja, du kan koppla upp dig till vårt nätverk över hela anläggningen. Starkast är vårt nätverk i närheten av servicehusen och i receptionen. Wifi är gratis för dig som bor hos oss och lösenordet får du vid incheckning.

Restauranger   

Är hunden välkommen på restaurangen?

Hunden är tyvärr inte välkommen med hänsyn till regler från Miljö och Hälsa. Be gärna personalen om en skål med vatten till hunden och parkera din vän vid vår hundparkering.

Behöver jag boka bord?

Vi rekommenderar alltid bordsbokning, då vi inte alltid kan garantera bord på Drop-In. Kontakta respektive restaurang för att boka bord. 

Vart hittar jag menyerna?

Aktuella menyer för VH's hittar du här.

Är restaurangerna öppna året runt?

Restaurang VH's, Bowlingbaren samt hotellets Ljustret Bistro och Bar är öppna året runt.

Tingsnässtugan är öppen sommartid från mitten av juni till mitten av augusti.

Finns lunchservering?

Restaurang VH's i bowlingbyggnaden har en härlig lunchbuffé vardagar 11-14. 

Aktiviteter   

Vart kan jag hyra klubbor till äventyrsgolfen?

När campingbutiken är öppen för säsongen hyr du klubborna där. Under övriga tider på året finns det klubbor i hotellreceptionen att hyra.

Vart kan jag hyra kanoter och kajaker?

Under sommaren hyr du våra kanoter och kajaker i aktivitetscentret vid campingbutiken. Öppet från mitten av juni till mitten av augusti. Övriga tider på året kan du hyra kanoter och kajaker i hotellreceptionen. Kontakta oss gärna i förväg och förboka.

Vart och när träffar jag Blåbäret Bärra?

På onsdagar under högsommaren kan du gå på disco med Bärra på Tingsnässtugan vid campingbutiken. Vissa dagar kan du också träffa på honom runt området vid äventyrsgolfen. 

Behöver jag boka bowling?

Det är alltid säkrast att boka en banan, för att garantera en plats. Boka din bana här.

Vart kan jag valla mina skidor?

På anläggningen finns ett flertal vallabodar, där du kan valla dina skidor innan du beger dig ut i spåret.

Kostar det att använda gymmet?

Alla gäster på vår anläggning har fri tillgång till vårt fina gym på hotellet.

När är bastun varm?

Vi har en dam- och en herrbastu på hotellet. Den tar ca 20 minuter att få varm. Säg gärna till i receptionen på hotellet vilken tid du vill basta, så startar vi den (om den inte redan är igång). I Västergården finns också en bastu, där man kan basta tillsammans hela familjen. 

Stranden   

Är hunden välkommen på stranden?

Hunden är välkommen på vårt hundbad, som ligger längst snett bakom hotellet en bit upp i älven, men inte på badstranden.

Hur är kvaliteten på badvattnet?

Kvaliteten på badvattnet vid Mora Camping är mycket bra! Du kan välja på att bada i Österdalälven eller den något varmare Skepphusviken. Läs mer här

Hur varmt är vattnet?

Vi mäter inte temperaturen regelbundet i vattnet, men kan gärna hjälpa till att kolla upp temperaturen om du är nyfiken!