Camping

Platser

Du bor nära till allt på Sunne Camping och Sommarland. Närheten till det stora utbudet av aktiviteter och till centrala Sunne gör att du bor i händelsernas centrum. Kabel-TV och trådlöst internet gör att du kan hålla kontakt med yttervärlden även när du semestrar på Sunne Camping och Sommarland.

I Sunne finns det gott om utrymme för barn och vuxna att umgås, leka, koppla av och uppleva nya äventyr på en av Värmlands bästa campinganläggning!

Under Fryksdalsdansen, 26-27-28 juli, gäller särskilda regler för campingområdet, läs mer under Event - Fryksdalsdansen. Vi rekommenderar inte barnfamiljer att gästa oss under festivalhelgen.

Sjötomt

På dessa platser har ni en förstklassig utsikt över Fryken samt närhet till strand och lekplats. 

Lekparkstomt

För familjen är detta ett utmärkt alternativ med en plats precis vid lekplatsen. Här kan barnen leka sig trötta medan ni som förälder smidigt kan hålla ett extra öga från husvagnen. På en lekplatstomt har ni även nära till strand och bad samt till reception och sommarland. 

Plats med direktkoppling till vatten

Här har ni lyxen med vatten i direkt anslutning på elstolpen. Mycket bekvämt! 


Platser utan el

Självklart har vi även platser fär dig som vill stå utan el. Perfekt för dig med husvagn eller husbil som känner att ni klarar er utan eller för dig som vill tälta i den fantastiska omgivningen det bjuds på. 


Husbilsvänliga platser

Hos oss hittar ni platser anpassade för er med husbil. Dessa ligger smidigt och lättåtkompligt placerade med närhet till reception och servicehus. 

Servicehus

Vandra runt med vår VR-visning

VR-visning

Det finns två servicehus på campingen med TV, tvättmaskiner, duschar, toaletter och kök.
I köket finns tillgång till spis, ugn, mikrovågsugn samt diskmöjligheter. Vi tillämpar sopsortering.
Två återvinningsstationer finns på området.
Vi har även familjeduschar och toaletter i tillbyggnad på båda servicehusen.

Säsongscamping

Vi har 182 säsongsplatser på Sunne Camping och Sommarland.

Sommarsäsong: 1 maj – mitten av september
Vintersäsong: mitten av september – 30 april

Vi har inte vintersäsongscamping, utan det är enbart de som bor här som säsongsgäst under sommaren som får ha kvar sin vagn på platsen resterande del av året till en kostnad.

Pris för sommarsäsongen 1 maj – mitten av september: Från ca 12 200 SEK – 29 900 SEK.

I priset för platsen ingår kabel TV.
Sommar: SVT1, SVT2, TV3, TV4, TV 6, NRK 1, NRK 2, TV 2 Norge, TV 3 Norge, Barnkanalen, Kunskapskanalen, CNBC Europe
Vinter: SVT 1, SVT2, TV3, TV4

Varje plats har en personlig elstolpe med tillhörande mätare, som läses av efter varje säsongsslut. Under vintern gör vi tätare avläsningar som mejlas ut. Elförbrukningen för varje plats faktureras två gånger per år. Varje gäst sköter alltså sin egen elstolpe och har en egen nyckel till sin stolpe.
Pris för el sommar: 2,00 SEK/kWh

Hur gör jag om jag är intresserad av att få en säsongsplats på Sunne Camping och Sommarland?

  • Det är väldigt populärt att bo som säsongsgäst hos oss, vilket vi tycker är roligt.
  • Vi har därför ett kösystem för att kunna få säsongsplats under sommaren. Det går till enligt följande:
  • Man anmäler intresse till sophie.linder@sunnecamping.se. 
  • Vi tar ut en ”deposition” på 1000 SEK för att stå i kön. Denna deposition drar vi sedan av på platsen när ni blir tilldelade en.  Anledningen till denna avgift är att vi endast vill ha seriöst intresserade som står i kön. Man kan stå så länge man vill i kön på denna avgift. Tackar man nej till erbjuden plats flyttas man ner i kön till nästa år, och tackar man nej ännu en gång får man därefter bara ett mejl om när de lediga platserna släpps och det är då först tillkvarn som gäller. OBS! Väljer man att gå ur kön utan att ha fått någon plats får man alltså INTE tillbaka dessa 1000 SEK.
  • Depositionen skickar vi er en faktura på som ska vara betald inom 14 dagar. När denna är betald är ni aktiva i kön.
  • Tidigast den 30 november vet vi vilka platser som blir lediga till kommande sommar. Därefter börjar befintliga säsongsgäster byta platser om de har önskemål om detta. Efter detta, någon gång i mitten på januari, börjar vi dela ut de platser som är lediga till de som står med i kön. Vi kontaktar de som står i kön via telefon eller mail.
  • Det kan vara klokt att tacka ja till en erbjuden plats, även om det inte är ens förstaval. Det finns chans till byte av plats till kommande säsonger om man sätter upp sig i den interna kön för befintliga säsongsgäster. De befintliga gästerna får byta plats innan de delas ut till helt nya gäster.
  • Sunne Camping beslutar om vilka platsbyten för befintliga säsongsgäster som får genomföras.
  • Det finns möjlighet till försäljning av vagn med plats. Detta innebär att befintlig säsongsgäst som vill säga upp sin plats och sälja sin vagn, även kan överlåta platsen som vagnen står på. På så sätt underlättar detta för både gäst och oss, då ingenting behöver flyttas från platsen. Sker en sådan överlåtelse går detta före kösystemet. Försäljning av vagn och plats ordnas själv av gästen. Platschef måste meddelas och godkänna köparen innan försäljningen görs klar!


 OBS! Försäljning och överlåtelse av plats är INTE tillåtet under pågående sommarsäsong 1 maj – mitten av september!